Beter uit elkaar met persoonlijke bemiddeling

Gea van Klompenburg is gespecialiseerd in bemiddeling bij echtscheidingen maar ook bij buurtconflicten kan zij als bemiddelaar escalatie voorkomen en de basis leggen voor een beter contact. Mediation leidt tot snelle oplossingen en is een stuk goedkoper dan het inschakelen van een advocaat.

Gea was hiervoor twintig jaar als hypotheekadviseur werkzaam en heeft een schat aan ervaring opgedaan die haar van pas komt bij haar huidige werk. Vanuit de praktijk is ze bekend met verkoop en aankoop van woningen, hypotheken, verzekeringen en pensioenen. Naast die financiële achtergrond heeft ze ook een netwerk van specialisten opgebouwd. Na haar opleiding als mediator sloot Gea zich aan bij het MfN, Mediation federatie Nederland. Inmiddels is Gea bijna 10 jaar actief als mediator.

Menselijke kant
Gea: “Naast de praktische en materiële zaken is een persoonlijke noot heel belangrijk. De menselijke kant is mijn insteek. Bij een echtscheiding komen allerlei emoties als teleurstelling, verdriet en woede boven. Tijdens de gesprekken laat ik de partners over hun emoties praten. Om ze de tijd te geven om alles te laten bezinken, volgt een tweede afspraak gemiddeld twee weken later”.
Tijdens de bemiddeling (mediation) staan kinderen die er zijn altijd centraal. Als er kinderen bij de scheiding betrokken zijn, brengt Gea door middel van het ouderschapsplan samen met de ouders in kaart hoe zij de toekomst van (de zorg voor) hun kinderen willen inrichten. Ook met de betrokken kinderen gaat Gea regelmatig het gesprek aan, waarbij zij dan een leeftijdsgrens hanteert vanaf ongeveer 9 jaar.

Klik  hier  om het volledige artikel te lezen

 

 

Share This