Actueel

Lees hieronder het laatste nieuws

Komt verkorting duur partneralimentatie nu echt in zicht?

Op 19 juni 2015 dienden Tweede Kamerleden Foort van Oosten (VVD), Jeroen Recourt (PvdA) en Magda Berndsen-Jansen (D66) het initiatiefwetsvoorstel Wet herziening partneralimentatie in. Er moest een andere grondslag voor partneralimentatie komen, een eenvoudigere berekeningsmethodiek en een verkorting van de alimentatieduur. Bovendien zou bij huwelijksvoorwaarden partneralimentatie uitgesloten kunnen worden. Het moest eerlijker, simpeler en korter!

Lees meer

Moet alimentatie-ontvanger verantwoording afleggen?

In de wet is geen verplichting opgenomen om rekening en verantwoording af te leggen over de kinderalimentatie. Plannen om dit te wijzigen zijn er niet, omdat een dergelijke plicht op veel verzet stuit. De ontvanger hoeft de betaler dus niet te laten weten waaraan de kinderalimentatie is besteed.

Lees meer

Ruim helft samenwonenden heeft geen samenlevingscontract

Ruim helft samenwonenden heeft geen samenlevingscontract. Samen afspraken maken vermindert risico financiële problemen achteraf.
Veel stellen wonen samen zonder te trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan. Tijdens het samenwonen worden veel keuzes gemaakt die invloed hebben op hun (gezamenlijke) financiële situatie. Toch maken veel mensen hier geen afspraken over. Hierdoor lopen zij een verhoogd risico op financiële problemen.

Lees meer

Beter uit Elkaar met advertentie in Nunspeet Vooruit

Beter uit elkaar met persoonlijke bemiddeling

Gea van Klompenburg is gespecialiseerd in bemiddeling bij echtscheidingen maar ook bij buurtconflicten kan zij als bemiddelaar escalatie voorkomen en de basis leggen voor een beter contact. Mediation leidt tot snelle oplossingen en is een stuk goedkoper dan het inschakelen van een advocaat.

Gea was hiervoor twintig jaar als hypotheekadviseur werkzaam en heeft een schat aan ervaring opgedaan die haar van pas komt bij haar huidige werk. Vanuit de praktijk is ze bekend met verkoop en aankoop van woningen, hypotheken, verzekeringen en pensioenen. Naast die financiële achtergrond heeft ze ook een netwerk van specialisten opgebouwd. Na haar opleiding als mediator sloot Gea zich aan bij het MfN, Mediation federatie Nederland. Inmiddels is Gea bijna 10 jaar actief als mediator.

Lees meer

Januari de maand met het hoogste aantal scheidingsaanvragen

Bijna niemand weet hoe het moet: scheiden. 70.000 thuiswonende kinderen krijgen per jaar te horen dat hun ouders uit elkaar gaan. Circa 25.000 van hen ervaart ernstige tot zeer ernstige problemen rondom de scheiding. Deze gevolgen voor kinderen zijn ook terug te lezen op het forum voor kinderen van gescheiden ouders van villapinedo.nl. “Ik wil graag het aantal problematische scheidingen fors omlaag krijgen, door ouders inzicht te geven in wat er omgaat in het hoofd en hart van hun kind(eren).

Lees meer

Bijna 3000 rechtszaken doorverwezen naar mediator

Rechters en officieren van justitie hebben vorig jaar in 2977 rechtszaken de betrokkenen naar een mediator verwezen, om eerst met elkaar in gesprek te gaan. Dat gebeurde het vaakst in familiezaken (1668) en in strafzaken (946). Opvallend is dat in strafzaken het vaakst overeenstemming werd bereikt: in 76 procent van de zaken eindigde de mediation succesvol. In totaal (in alle rechtsgebieden) komen de partijen er in 60 procent van de mediationtrajecten samen uit.

Lees meer
Share This